Aanschuifdiner Zeeuwen en vluchtelingen een groot succes

16
Feb
2016
aanschuifdiner

Ruim 60 Zeeuwen en vluchtelingen aten vrijdag 29 januari samen aan een vol gereserveerde tafel in de prachtige Timmerfabriek in Vlissingen. Een bijzondere avond met mooie ontmoetingen tussen mensen met verschillende levens, achtergronden en verhalen. Zowel bij de Zeeuwen als bij de vluchtelingen.

Het diner was ons eerste Zeeuwse avontuur, maar een groot succes! We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen waar al nieuwe ontmoetingen uit voort zijn gekomen. Dat is waar we het voor doen. We bieden een duwtje in de rug zodat er nieuwe ideeën en ontmoetingen uit voortkomen. Wij denken zeker aan een vervolg voor het diner.

De vluchtelingen kwamen uit verschillende situaties. Samen met VluchtelingenWerk Zeeland hebben we de uitnodiging verspreid en onze vrijwilligers organiseerden en zelfs de Zeeuwse tafelgasten organiseerden het vervoer.

Dankzij Louk Peperkamp en De Timmerfabriek Vlissingen, Soolsma Verhuur, Sec Catering en onze vrijwilligers hebben wij dit diner kunnen organiseren. Iedereen heeft zich belangeloos en slechts tegen kostprijs ingezet. De Zeeuwen betaalden een tientje, waarvan zij en een vluchteling-gast konden eten.

Bedankt!

Bekijk hier alle foto’s!

“Verschillende mensen ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan, elkaar en elkaars cultuur leren kennen, vergroot het onderling begrip. Terecht stellen de initiatiefnemers Jorien en Christien, dat je je wereldbeeld verrijkt door een spontane ontmoeting,” aldus Burgemeester Demmers.

Geen Reacties

Geef een reactie