Bestaat er een sterkere liefde dan je liefde voor de stad Rotterdam?

09
Nov
2015
Jorien Minderhoud

In 2008 kwam ik na wat omwegen in Rotterdam wonen. Ik was meteen verliefd! Vlinders in mijn buik kreeg ik van de skyline, de vele soorten mensen, de toko’s, festivals, de cultuur en vooral de puurheid van de Rotterdammers. Maar waar mijn liefde vooral door groeide was het gevoel van samenzijn. Ik voelde me welkom, mocht zijn wie ik was en had het gevoel dat we allemaal Rotterdammers waren of je nou Chinees, Turk, slim, arm of roze haar had. Rotterdammers dat zijn we allemaal! Trots op onze stad!

En nu, na 7 jaar zwevend op een roze wolk te hebben gewoond in de mooiste stad van Nederland, heb ik de deur achter me dicht getrokken en de stad verlaten. Ik heb een nieuwe liefde, een liefde die blijkbaar de liefde voor een stad kan overtreffen, een man uit Zeeland! Gelukkig kom ik nog wel wekelijks in Rotterdam door werk en vrienden.

Maar hoe nu verder met The Holland Road? Bij vertrek schreeuwde ik als hardste dat er niets zou veranderen aan The Holland Road. Die huiskamer zou er hoe dan ook komen! Maar helaas moet ik nu na een jaar concluderen dat dit toch niet zo makkelijk is. Ondernemen in een stad waar je geen onderdeel meer van bent, is lastig. Ik mis de inspiratie die ik op deed door zaterdag op de Blaak te lopen. Zondag chillen in het park, maandag zweten in de fitnessclub, dinsdag koffie drinken met mijn buren, woensdag boodschappen halen in de supermarkt, donderdag per ongeluk op terras belanden na een lange werkdag en vrijdagavond borrelen in de Witte de With. Ik mis het begeven tussen de Rotterdammer.

Mijn hart brak, The Holland Road is mijn kindje, mijn filosofie. Maar wat we allemaal weten, liefdesverdriet gaat over, we weten ons hart te lijmen en zo ook die van The Holland Road. Want nee, stoppen is echt geen optie. Daarvoor is het veel te leuk. We zijn nog steeds veel te enthousiast en we hebben al veel te veel bereikt om dat nu los te laten. Relatietherapie was de oplossingen, dus na een paar pittige sessies zijn we eruit gekomen!

We gaan The Holland Road een nieuw jasje geven. De visie blijft hetzelfde en wij blijven hetzelfde. Alleen zullen we ons niet meer specifiek richten op Rotterdam en de huiskamer. We gaan het breder trekken. We gaan verbindingen leggen buiten Rotterdam, vraaggericht en op projectbasis. We zullen ons dus de komende periode gaan richten op verschillende evenementen en projecten in en buiten Rotterdam.

Hoe dit er precies allemaal uit gaat zien, weten we nog niet precies. We gaan kijken wat er op ons pad komt, nieuwe contacten leggen en inspiratie op doen. In 2013 is The Holland Road ontstaan, in 2014 hebben we onze basis gelegd en 2015 gaan we verder doorontwikkelen, groeien, krachten bundelen en vooral heel veel verbinden!

De liefde voor Rotterdam zal nooit overgaan, maar er is nog veel meer op die mooie Hollandse weg..dus gaan jullie mee? En laten we samen deze weg verder bewandelen! Ja toch niet dan?

Tot snel! Groetjes.. Jorien!

koffie_balkenende_thehollandroad

2 Reacties
 1. Ha Jorien!!! Wat goed om te horen en if needed, ben ik beschikbaar mee te denken, te helpen en te steunen!!!

  Beantwoorden
  1
 2. Jorien,
  Wat fijn voor je dat je je hart volgt en naar Zeeland terug gaat. Dus niet meer rennen in Het Park, niet meer borrelen in de WdW, enz. Je hebt hier heel wat voor elkaar gekregen. Dank voor je enorme werklust en altijd positieve insteek.
  Lieve Groeten, Joke M. Bruijs

  Beantwoorden
  2

Geef een reactie