Jacobustuin

De openlucht huiskamer van Rotterdam

Na het succes van ‘De Reizende Huiskamer’ opent Stichting The Holland Road een openlucht huiskamer in de Jacobustuin in Rotterdam Centrum. In juli en augustus wordt de Jacobustuin geopend voor een goed gesprek onder het genot van een bak koffie, een boerologische lunch, een zakelijke vergadering in het zonnetje, de huiskamerdiners en evenementen georganiseerd voor en door de buurt.

Agenda

Eten & Drinken

Als stichting leggen wij de verbindingen tussen verschillende mensen, maar ook tussen verschillende organisaties. Daarom werken wij ook voor onze aanschuifdiners samen met partners. Op deze manier kunnen wij deze zomer een afwisselend en origineel, maar ook goede daghappen serveren in de tuin. Onze planning loopt aardig vol, maar wij zoeken nog samenwerkingen met buurtbewoners en hobbykoks. Heb jij een leuk aanbod of tip? Wij horen het graag.

Of lekker zakelijk

Er moet natuurlijk ook nog gewoon gewerkt worden. Ook in de zomer moeten we de economie een beetje draaiende houden. Maar waarom binnen vergaderen als het buiten kan in een prachtige omgeving met een sociaal karakter en maatschappelijke drive? De tuin wordt omschreven als een ‘oase van rust’ in hartje Rotterdam centrum en leent zich perfect voor zakelijke meetings. Wij faciliteren out of the box vergadering voor bedrijven die willen bijdragen aan een ‘mooier’ Rotterdam. Wij zijn per telefoon, mail of social media bereikbaar voor meer informatie over onze arrangementen of reserveringen.

Maatschappelijke drive

Onze groene openlucht huiskamer biedt een mix van activiteiten, aanschuifdiners voor en door de buurt en een sociaal leerwerktraject in samenwerking met partners en andere initiatieven. De huiskamer staat symbool voor een ontmoeting en dat betekent soms meer dan we realiseren. De Jacobustuin is een unieke groene en rustige plek om Rotterdammers en organisaties met elkaar te verbinden. We blazen nieuw leven in het sociaal netwerken. Participatie en zelfredzaamheid zonder geiten wollen sokken.

Openingstijden en Locatie

Loop vanaf woensdag 2 juli op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 11.00 uur binnen voor koffie en verse kruidenthee uit eigen tuin en geniet van het prachtige verstopte groen midden in Rotterdam Centrum. We serveren boerologische diners en zakelijke lunches op reservering. Samen met de stad werken we aan een gevarieerde programmering voor de activiteiten.

De Jacobustuin ligt tussen de Jacobusstraat, Oude Binnenweg en Mauritsweg en is te bereiken via de ingang aan de Jacobusstaat (zijstraat van Oude Binnenweg) ter hoogte van Jacobusstraat 105.