Hogeschool Rotterdam en The Holland Road

05
Sep
2014
IMG_2221

Afgelopen jaar hebben we meegewerkt aan verschillende projecten van de Hogeschool Rotterdam. Als organisatie vinden we de verbinding met de Hogescholen erg belangrijk. Studenten zijn de toekomst en onze toekomstige collega’s. Een goede opleiding die aansluit op de praktijk is hiervoor belangrijk. Daarom dragen we hier graag een steentje aan bij. Daarnaast kunnen wij als organisatie ook ontzettend veel leren van de studenten. De nieuwe en verfrissende blik die ze hebben brengt ons tot leuke interessante gesprekken.

Begin deze zomer werd ik (Jorien) benaderd door de Hogeschool Rotterdam vanuit het instituut sociale opleidingen of ik mee wilde werken aan een promo video. Het instituut is bezig met een veranderingstraject om de opleiding beter te laten aansluiten op de ontwikkelingen in het werkveld.  Ondersteunen met een filmpje waarin bestuurders en uitvoerders uit het werkveld met quotes het belang/noodzaak voor de veranderingen van het profiel van de sociale werker benoemen. Iets wat ik ontzettend belangrijk vind. Mede daarom ben ik dit jaar ook gestart als docent op de Hogeschool Rotterdam. Hier kunnen we het verschil maken! Ik miste zelf de verbinding met de praktijk tijdens mijn opleiding. Daarnaast een aantal basiscompetenties die wij als hulpverleners moeten bezitten in deze veranderende maatschappij. Eigenlijk de grondslag van de visie van The Holland Road.

Helaas mogen we de video niet publiceren maar hierbij de quotes die gebruikte zijn voor de video. Wat daarnaast wel erg stoer is om te vertellen, is dat we tussen de ‘grote jongens’ stonden in de film. Denk hierbij aan een bestuurder van MEE Rotterdam-Rijnmond, de directeur van Rotterdam Vakmanstad, de directeur van de CVD en niet te vergeten de Wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg Hugo de Jonge.

Trots op het resultaat en leuk om ons steentje hieraan bij te dragen.

Een Reactie
  1. Top!

    Beantwoorden
    1

Geef een reactie