HRO studenten onderzoeken de Reizende Huiskamer

11
Mei
2014

De Hogeschool Rotterdam organiseert voor studenten van het 2e leerjaar in de sector gezondheidszorg een onderzoek genaamd Projectmatig Multidisciplinair werken aan Grootstedelijke vraagstukken (PMG). Er zijn veel verschillende onderzoeken gaande en deze worden door verschillende groepen studenten uitgevoerd.

Zo zijn wij verantwoordelijk voor het onderzoek namens the Holland Road. We zijn een groep van 7 studenten van 4 verschillende opleidingen. Deze opleidingen zijn verpleegkunde, ergotherapie, logopedie en fysiotherapie.

The Holland Road is momenteel bezig met een pilot-fase genaamd de reizende huiskamer. Door middel van gezamenlijke maaltijden met verschillende doelgroepen willen ze een verbinding leggen in de wijk. Deze gezamenlijke maaltijd met de gesprekken die plaatsvinden worden huiskamerdiners genoemd. Deze huiskamerdiners hebben geen vaste plaats, maar vinden op verschillende locaties plaats. Dit maakt het de reizende huiskamer. Wij hebben deze huiskamerdiners allemaal meegemaakt en hebben er een fijne ervaring mee.

Voor het onderzoek gaan we een verbinding leggen tussen de theorie en de praktijk. Dit komt tot stand door het uitvoeren verschillende interviews met verschillende doelgroepen in de wijk. Hieruit kunnen we de behoefte peilen voor The Holland Road. Deze interviews worden gehouden met iemand uit onze eigen beroepsgroep en met iemand uit de verschillende lagen van de bevolking. Zo krijgen we een zo compleet mogelijk beeld van de behoefte van de wijk. Daarnaast doen we een literatuur onderzoek. We bekijken de diverse initiatieven in Rotterdam die op dit moment al aanwezig zijn.

We vinden het een leuk initiatief en we gaan er met plezier mee aan de slag!

Eline, Esmee, Jonathan, Melissa,Sanne, Rabia en Willemijn.

Geen Reacties

Geef een reactie