Partners bedankt voor de zonnige maanden in de Jacobustuin

15
Sep
2014

Wij zetten ons in om verbindingen te leggen tussen Rotterdammers, maar ook tussen ondernemingen. ‘Wil je snel gaan, ga dan alleen. Maar wil je ver komen, ga dan samen.’ Een Afrikaans spreekwoord, ons motto en bij ons afgelopen project de sleutel tot succes.

De Openluchthuiskamer in de Jacobustuin was een mix van een ontmoetingsplek voor de buurt, activiteiten, aanschuifdiners en een sociaal leerwerktraject. Dit hadden we nooit kunnen en willen neerzetten zonder samenwerking met verschillende partners en andere initiatieven.

We willen hiervoor iedereen bedanken die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd. Daarbij hopen we dat we ook zeker iets voor jullie hebben kunnen betekenen. In het bijzonder willen we de volgende mensen bedanken.

De Koks
Elke week kookten we voor de aanschuifdiners samen met verschillende Rotterdamse organisaties om op deze manier de verbinding te leggen, maar voornamelijk ook om een podium te bieden. Van kleinschalige beginnende freelance koks tot grootschalige vrijwilligersorganisaties. Van boerologisch tot vegetarisch en van Surinaamse Roti naar Zeeuwse mosselen. Dak- en thuislozen opvang De Ontmoeting, Wilson Percussie, Stichting Wereldvrouwen, Soep de Joer en Cuisine Vagabonde bedankt! Jullie waren de toppers van de diners!

Going Monk
Buurman Maarten hebben we ontmoet in de tuin en leeft een jaar als monnik in Rotterdam. Check vooral zijn website. Zijn pop-up klooster, een oud Restaurant in de Mauritsweg, grenst aan de Jacobustuin en dus een ideale uitvlucht mogelijkheid tijdens slecht weer. Meerdere malen heeft Maarten ons onderdak geboden waardoor we wekelijks de diners konden organiseren en niemand hoefden teleur te stellen. Topper!

Mitchell & De Buzinezzclub
Onze stralende gastheer Mitchell heeft bij ons stage gelopen via de Buzinezzclub. Mitchell kon bij iedereen een lach op het gezicht toveren en heeft ons veel geleerd met zijn kijk op commercie. Daar zijn we hem enorm dankbaar voor. We hopen hem  dat duwtje in de rug te hebben gegeven voor succesvolle vervolgstappen Mitchell bedankt! En vergeet niet denk groet, doe klein! Daarnaast willen we de Buzinezzclub  bedanken, zij begeleiden sinds 2009 jongeren met een uitkering bij het maken van de stap naar een opleiding, werk of eigen onderneming. Een stap naar een toekomst waarin zij zelf de touwtjes in handen hebben.

Wij kijken terug op twee fantastische maanden in de tuin! Natuurlijk ook de tuincommissie, de Gemeente Rotterdam Bedankt voor de samenwerking.

Lees ook:
BLOG: EEN DAG IN DE OPENLUCHT HUISKAMER

Geen Reacties

Geef een reactie