Projecten

Met onze projecten slaan we de brug tussen verschillende doelgroepen. We bieden een platform voor verbinden. We verbinden totaal verschillende soorten mensen aan elkaar door spontane ontmoetingen te organiseren. Onze kracht ligt bij positiviteit en het enthousiasme.

De verbindende factor is niet probleemgericht, mensen komen niet bij elkaar omdat ze eenzaam zijn, maar omdat het er leuk is. Mensen kunnen er iets halen en brengen, oftewel een win-win situatie. Door die energie kunnen we juist verschillende lagen en organisatie verbinden. Want dat is een kracht wat mensen bij elkaar kan brengen. Niet vanuit hokjes gedacht, maar een reis in eigen omgeving, een mix van mensen.

 • Aanschuifdiner
  Zeeuwen en vluchtelingen

Ruim 60 Zeeuwen en vluchtelingen aten vrijdag 29 januari samen in aan een vol gereserveerde tafel in de prachtige Timmerfabriek in Vlissingen. Een bijzondere avond met mooie ontmoetingen tussen mensen met verschillende levens, achtergronden en verhalen. Zowel bij de Zeeuwen als bij de vluchtelingen.

Het diner was ons eerste Zeeuwse avontuur, maar een groot succes! We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen waar al nieuwe ontmoetingen uit voort zijn gekomen. En dat is waar we het voor doen. Dat is waar we het voor doen, een duwtje in de rug bieden zodat er nieuwe ideen, ontmoetingen, uit voortkomen. Wij denken zeker aan een vervolg voor het diner.

“Verschillende mensen ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan, elkaar en elkaars cultuur leren kennen, vergroot het onderling begrip. Terecht stellen de initiatiefnemers Jorien en Christien, dat je je wereldbeeld verrijkt door een spontane ontmoeting,” aldus Burgemeester Demmers.

Dankzij Louk Peperkamp en De Timmerfabriek Vlissingen, Soolsma Verhuur, Sec Catering en onze vrijwilligers hebben wij dit diner kunnen organiseren.

aanschuifdiner

 • Ontmoetingsplek
  De Huiskamer van Rotterdam

 • Aanschuifdiners
  De Reizende huiskamer van Rotterdam

De Reizende Huiskamer was het eerste project van Stichting The Holland Road, en had als doel om Rotterdammers aan elkaar te verbinden. In totaal zijn er 2100 verbindingen ontstaan tijdens 10 huiskamerdiners op verschillende locaties in Rotterdam. Daarnaast hebben wij dit project als jonge stichting gebruikt om onze filosofie en concepten te testen. We hebben een aantal belangrijke ontdekkingen gedaan, en zijn weer een stapje dichtbij ons einddoel. Missie geslaagd, kunnen we dus wel zeggen.

We hebben de aanschuifdiners georganiseerd met vier verschillende thema’s. De verbinding in de wijk, Yuppen zijn verbonden aan guppen, werkzoekenden ontmoeten ondernemers en starters gingen in gesprek met jongeren van het praktijkonderwijs uit risicowijken.

Een boerologische maaltijd in een huiskamersfeer zorgde voor een laagdrempelige sfeer om elkaar te leren kennen. Niks werd opgelegd en alle verbindingen ontstonden op de avond. Jongeren bloeiden op en professionals waren positief verbaasd over het talent van de jeugd, startende ondernemers bundelden ideeën en krachten en buren leerden elkaar na jaren kennen.

Door de gelegde verbinden zijn de kansen vergroot van de deelnemers. Denk hierbij aan verbindingen die ontstaan zijn in diners waar ondernemers verder samen gingen werken en werkloze jongeren die op gesprek mochten komen bij bedrijven. Maar ook buren die samen koffie zijn gaan drinken.

Om bekendheid te krijgen hebben we de verbinding gezocht met bestaande organisaties. De Reizende Huiskamer was een mooie ingang om kennis te maken door middel van een laagdrempelige samenwerking, die we in de toekomst kunnen uitbouwen.

 • De Jacobustuin
  De openlucht huiskamer van Rotterdam

Na het succes van ‘De Reizende Huiskamer’ zijn we in de zomer van 2014 gestart met ‘De openlucht huiskamer van Rotterdam in de Jacobustuin in Rotterdam Centrum. In juli en augustus hebben de Jacobustuin weer opgesteld voor de buurt. Totaal verschillende Rotterdammers hebben elkaar leren kennen in de prachtige binnentuin in hartje centrum. Dit project was een mix van activiteiten, aanschuifdiners voor en door de buurt en een sociaal leerwerktraject in samenwerking met partners en andere initiatieven.

De huiskamer staat symbool voor een ontmoeting en dat betekent soms meer dan we realiseren. De Jacobustuin is een unieke groene en rustige plek om Rotterdammers en organisaties met elkaar te verbinden. We hebben de wekelijks aanschuifdiners georganiseerd, verse kruidenthee en de befaamde huisgemaakte dadeltaart geserveerden vanuit het knusse tuinhuis.

Vanaf dag 1 hebben de aanschuifdiners ram vol gezeten en hebben we onze voeten uit de sloffen gelopen. Dit komt natuurlijk ook dankzij de publiciteit in de kranten en op De Buik.

Als stichting leggen wij de verbindingen tussen verschillende mensen, maar ook tussen verschillende organisaties. Wij hadden dit nooit voor elkaar kunnen boxen zonder de hulp van de buurt, de Gemeente Rotterdam, stagiair Mitchell van de Buzinezzclub, de tuincommissie, onze vrienden en kennissen, Rabobank Rotterdam en de verschillende vrijwillige koks die wekelijks weer iets fantastisch op tafel toverden. Surinaams Javaanse Nasi, Vegetarische hartige taartjes, Marokkaanse groenteschotel, Griekse Yoghurt met bramen tuin en ga zo maar door.

 • De Rotterdamse Zeeuwse Connectie
  Verschillende Zeeuwen ontmoeten Zeeuwen buiten Zeeland

In 2014 hebben we stichting de Zeeuwse connectie ontmoet en kwamen al snel tot de conclusie dat we elkaar kunnen versterken. De Zeeuwse Connectie is ontstaan nadat 2 Zeeuwse jongens het Zeeuwse platteland hadden verlaten en in de Randstad terecht kwamen. Al snel ontdekten ze dat ze doordat ze andere Zeeuwen ontmoeten een netwerk konden opbouwen waar ze iets aan hadden. Simpelweg door twee keer per jaar gezellig wat te gaan drinken onder de noemer Zeeuwen in….. En zo ontstond het netwerk voor Zeeuwen binnen & buiten Zeeland, Boomerang-Zeeuwen, Import-Zeeuwen en iedereen die Zeeland een warm hart toedraagt.

Deze borrels zijn een groot succes in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. En vergeet vooral de Zeeuwsepioniersprijs die jaarlijks uitgereikt wordt in Middelburg. Wij als The Holland Road, met als missie verbinden, zagen een samenwerking met deze Stichting als unieke kans om ook een ‘Zeeuws’ netwerk op te gaan bouwen in Rotterdam.

Donderdag 10 september organiseren we weer samen met De Zeeuwse Connectie een Borrel voor Zeeuwen in Rotterdam en omstreken. Locatie wordt nog bepaald.

 

Geen Reacties

Geef een reactie