Recept van onze wereldberoemde & verslavende dadeltaart

17
Nov
2014
dadeltaart2_thehollandroad

Het ging afgelopen zomer als een lopend vuurtje door Rotterdam. Met pen en papier kwam men naar de Jacobustuin voor het ‘geheime’ recept. Een recept van een buurtbewoner, maar inmiddels een ‘trademark’ van The Holland Road: De dadeltaart! We verspreiden het recept zelfs op speciaal ontworpen ansichtkaarten geïllustreerd door Esther Lankhaar. En dan nu ook online!

Wil jij dit recept ook op ansichtkaart? Like onze Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief. We versturen komende week 5 kaarten!

Benodigdheden:

  • 450 gram dadels zonder pit (in kleine stukjes van 1 cm snijden)

  • 225 gram roomboter

  • ¾ kopje basterd suiker

  • 1 ei

  • 1 rol biscuitjes (in stukjes gebroken)

  • Handje geraspte kokos

Beschrijving:

Vet een taartvorm in met de roomboter. Smelt de boter in een pan samen met de basterdsuiker totdat deze is opgelost. Voeg de gesneden dadels toe en roer deze door de gesmolten boter en suiker. Laat 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur.  Roer er snel een geklutst ei door. Voeg de koekkruimels toe en meng het geheel goed door elkaar. Schep het mengsels in de taartvorm. Aandrukken en een beetje gladstrijken. Bestrooi met geraspte kokos. Opstijven in koelkast! Ongeveer 2 uur.

Super simpel en gegarandeerd een succes!

Bekijk meer illustraties van Esther Lankhaar op Facebook en haar website.

Dadeltaart The Holland Road

Geen Reacties

Geef een reactie