Rijksbegroting 2014: “Gevolgen voor stad en regio”

24
Sep
2013

Ook in de Rijksbegroting van 2014 komt het belang van nieuwe concepten naar voren waarin gemeenten en organisaties samenwerken. “Er is creativiteit en vakmanschap nodig om de lokale gemeenschappen te mobiliseren.” Zo blijkt uit de analyse van de Rijksbegroting van kennisorganisatie Platform31

Een interessante analyse, waarin duidelijk wordt hoe belangrijk sociaal ondernemerschap is en steeds meer wordt. Dit sluit volledig aan bij de plannen en visie van The Holland Road waarin we doormiddel van voorlichting, verbindingen en voorbereidingen zorgen dat het individu in eigen kracht komt te staan.

“Het jaar 2014 wordt een sleuteljaar voor gemeenten. Niet alleen omdat er verkiezingen worden gehouden en nieuwe colleges aantreden, maar vooral ook omdat de wetgeving die hervormingen mogelijk maakt en voor een aanzienlijke taakuitbreiding van gemeenten zorgt, wordt ingevoerd.

De transformatie van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving krijgt vooral lokaal inhoud. Platform31 stelt dat veel mogelijk is als de gemeenten en maatschappelijke organisaties de beleidsvrijheid krijgen en nemen om de creativiteit en het vakmanschap in de lokale gemeenschappen te mobiliseren.”

Bekijk de complete analyse van de Rijksbegroting voor lokale overheden en maatschappelijke organisaties.

Bron: platform31.nl

Geen Reacties

Geef een reactie