We sluiten de deuren van de openlucht huiskamer in De Jacobustuin

25
Aug
2014
foto 3-1

Stoppen op je hoogtepunt zeggen ze toch altijd? Nou… stoppen doen we zeker niet, maar wel in de Jacobustuin. Zondag 31 augustus was ons laatste aanschuifdiner in de tuin en nu zijn we inmiddels weer al druk met onze business-case en nieuwe projecten.

Na 2 gezellige, geweldige en vooral drukke maanden hebben we besloten om als stichting nu door te gaan pakken naar ons volgende doel. Een eigen (overdekte) huiskamer in het centrum van Rotterdam. Een eigen plek, waar nog meer ruimte is voor het ontstaan van mooie ontmoetingen en activiteiten.

Van juli tot eind augustus hebben we wekelijks aanschuifdiners mogen organiseren in samenwerking met verschillende partners. We hebben deze zomer op woensdag, donderdag en vrijdag De Jacobustuin open gesteld en een openlucht huiskamer neergezet. Verse kruidenthee en de befaamde huisgemaakte dadeltaart serveerden we vanuit het knusse tuinhuis.

Fantastische maanden
We zijn enorm trots op het succes van ons tweede project na het succes van De Reizende Huiskamer. Totaal verschillende Rotterdammers hebben elkaar leren kennen in de prachtige binnentuin in hartje centrum onder het genot van een multiculturele boerologische daghap. Vanaf dag 1 hebben de aanschuifdiners ram vol gezeten en hebben we onze voeten uit de sloffen gelopen. Dit komt natuurlijk ook dankzij de publiciteit in de kranten en in De Buik.

Dankjewel
Wij hadden dit nooit voor elkaar kunnen boxen zonder de hulp van alle vrienden en kennissen die hebben geholpen en de verschillende koks die wekelijks weer iets fantastisch op tafel toverden. Surinaams Javaanse Nasi, Vegetarische hartige taartjes, Marokkaanse groenteschotel, Griekse Yoghurt met bramen tuin en ga zo maar door. En natuurlijk is ons project alleen zo succesvol dankzij de buurt, de tuincommissie van De Jacobustuin, onze stagiair Mitchell van de Buzinezzclub Rotterdam en de Gemeente Rotterdam voor de vergunning. Allemaal enorm bedankt!

Bedankt!

Geen Reacties

Geef een reactie